Ağrısız yaşam ‘’Pilatesle’’ mümkün

Yaşam tarzımız alışkanlıklarımızı, alışkanlıklarımızsa gündelik hayatımızdaki hareketlerimizi belirler.

İşte bu hareketlerde yaşam kalitemizin seviyesini oluşturur. Sağlıklı beslenmek ne kadar önemliyse “haraketi” sürekli olarak hayatımıza dahil etmek de bir o kadar önemlidir.

Pilatesin bir yaşam tarzı olmasının dayanağı budur. Birçoğumuzun bildiği Pilates; özet haliyle hareketi nefes gücüyle yapabilmektir. Nefesle belirtilmek istenen hareket esnasında diyaframın kullanılmasının öğretilmesidir. Diyafram nefesi, vücudumuzdaki derin kasları(aktif hale gelmesini) çalıştırmamızı sağlar. Bu kaslar iskelet sistemimizi ayakta tutan kaslar olduğu için vücut koordinasyonunu geliştirir. Pilates özellikle omurgamız içindeki ve vücudumuzun merkezi olan karın kaslarımızı (core kaslarını) harekete geçirir. Bu sayede davranışsal duruş pozisyonlarımızın oluşturduğu bozuklukları düzeltebilir daha dengeli ve dik bir vücuda sahip olabiliriz.

Hayat Öncelikli Seçim Meselesi

1880 yılında Almanya’nın Düsseldorf  kentinde doğan ve çocukluğunda ateşli romatizma, raşitizm, ve solunum sistemi hastalıklarından astım problemi olan  Joseph Hubertus Pilates tarafından geliştirilmiştir. Joseph Pilates genç yaşta vücudunu geliştirmek ve sağlık durumunu iyileştirmek adına vücut ve zihnini kuvvetlendirici bir yol izleyerek pilatesi ortaya çıkarmıştır.

Günümüzde ise konusunda uzman kişiler tarafından bu sistem daha da geliştirilerek Medikal Pilates olarak bir tedavi şekli olarak kullanılmaktadır.

Yeni alışkanlıklar edinerek kronik hastalıklarınızla barışabilirsiniz…

Medikal Pilates; omurga rahatsızlığı olan kişilerde eklem ve kemiklerin dayanıklılığını arttırmak adına kas-sinir sisteminin güçlendirilmesidir. Burada amaçlanan Doğuştan olan ve/veya kronik hastalıklarımızın etkilerini azaltmak adına kişilere farkındalıklı bir yaşam için yapacaklarının öğretilmesidir.

Fizyoterapistler ve Pilates eğitmenlerinin birlikte yürüttüğü Post rehabilitasyon olarak da adlandırılan bir tedavi şeklidir. Burada fizyoterapist tarafından yapılan terapiler sonrasında pilates eğitmeninin belirlediği egzersiz programı yaptırılarak bütüncül bir sistem kurgulanmaktadır. Amaç kişinin farkındalığını arttırmak ve yaşam kalitesinin azalmasına neden alışkanlıklarını belirleyerek değiştirmesi için alternatifler sunmaktır.

Medikal Pilates ile amaçlanan doğuştan veya kronik hastalıkların kişilerde oluşturduğu hareket kısıtlamalarını en aza indirmektir. Doktorlar tarafından da tavsiye edilen bu egzersiz türü omurga rahatsızlıkları(lordoz,kifoz,skolyoz,fıtık…), vertigo(denge bozukluğu), romatizma, ankilozan spondilit (omurga iltihabı), MS (Multiple skleroz), solunum yolu hastalıkları(astım,koa…)gibi birçok hastalıkta da uygulanmaktadır.

Hastalığınızla barışabilir kendinizi daha iyi hissedebileceğiniz çözümler bulabilirsiniz yeter ki pes etmeyin, hareket edin!!!

Pilates ve Sağlık Eğitimi Uzmanı  Gülşah Güven

İLETİŞİME GEÇ

Formu doldurarak iletişime geçebilirsiniz.

Start typing and press Enter to search